Friday, September 6, 2013

FÜSZERES CSIRKE MASALA

Ez egy  nagyon finom, indiai csirke,  mely az eredeti  recept szerint grillezve is jó.
Elkészitése egyszerü, izkombinációja kiváló.

Hozzávalók:

1 nagy csirkemell felkockázva
Kb, 2 dl. görög yoghurt
4 kávéskanál citromlé
1 evőkanál reszelt gyömbér
1 evőkanál apróra zúzott fokhagyma
1 kávéskanál só
1 evőkanál barna cukor
1 kávéskanál chilipehely
1 kávéskanál turmeric
2 kávéskanál méz
2 kávéskanál friss koriader apróra vágva
izlés szerint friss erős paprika apróra vágva ( aki nem szereti erősen ez elhagyható)
2 evőkanál növényi olaj



A hozzávalókat az olaj kivételével tegyük egy tálba, keverjük össze, majd tegyük bele az apróra vágott csirkedarabokat, és tegyük hütőbe 45 percre.
Serpenyőbe tegyük bele a két evőkanál olajat, hevitsük fel és öntsük bele a befüszerezett csirkét, és keverés közben, hagyjuk elfőni a nevességet belőle ez kb.8 perc. Currys, zöldborsós rizzsel tálaltam.

Forrás: Red Hot  A Cook's Encyclopedia of Fire and Spice



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...