Monday, September 23, 2013
MORZSÁS TÚRÓS SZELET, ÖSZIBARACKKAL
Ezt azt egyszerü süteményt érdemes megsütni. Rosszkedv, a szeles őszi borongós idő remek ellenszere.
Egy pohár kakaó, egy finom tea mellett, de önmagában is, garantáltan feldobja a napot, ráadásul még elkésziteni is könnyü.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaniliás cukor
1 tojássárgája
A töltelékhez:
2 db öszibarack
1/2 kg túró
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 tojás
5 dkg búzadara
1 vaniliás cukor
1 citromhéja
A lisztet morzsoljuk el egyenletesen a vajjal. Szórjuk bele a porcukrot, a vaniliás cukrot, valamint a tojássárgát. Az egészet morzsoljuk össze kézzel, morzsa állagúra.
Egy tepsibe sütőpapirt teszek, majd a tészta kétharmadát beleszórom.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjékből habot verek. A tojásárgákat,a vajat,a porcukrot, a vaniliás cukrot, a lereszelt citromhéjat, géppel összekeverem a túróval, majd hozzáadom a búzadarát és legvégül a tojásfehérjéből felvert habot.
A tölteléket ráöntöm a tepsiben levő tésztára, majd a tetejére a héjától megtisztitott, szeletekre vágott öszibarackot tettem, és a maradék tésztával befedem.
Előmelegitett sütóben kb. 25-30 percig sütóm kb. 180 fokon.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment