Monday, September 23, 2013

MORZSÁS TÚRÓS SZELET, ÖSZIBARACKKAL

Ezt azt egyszerü süteményt érdemes megsütni. Rosszkedv, a szeles őszi borongós idő remek ellenszere. Egy pohár kakaó, egy finom tea mellett, de önmagában is, garantáltan feldobja a napot, ráadásul még elkésziteni is könnyü.




Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt 15 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 csomag vaniliás cukor 1 tojássárgája A töltelékhez: 2 db öszibarack 1/2 kg túró 10 dkg vaj 15 dkg porcukor 4 tojás 5 dkg búzadara 1 vaniliás cukor 1 citromhéja




A lisztet morzsoljuk el egyenletesen a vajjal. Szórjuk bele a porcukrot, a vaniliás cukrot, valamint a tojássárgát. Az egészet morzsoljuk össze kézzel, morzsa állagúra. Egy tepsibe sütőpapirt teszek, majd a tészta kétharmadát beleszórom. A tojásokat szétválasztom, a fehérjékből habot verek. A tojásárgákat,a vajat,a porcukrot, a vaniliás cukrot, a lereszelt citromhéjat, géppel összekeverem a túróval, majd hozzáadom a búzadarát és legvégül a tojásfehérjéből felvert habot.




A tölteléket ráöntöm a tepsiben levő tésztára, majd a tetejére a héjától megtisztitott, szeletekre vágott öszibarackot tettem, és a maradék tésztával befedem. Előmelegitett sütóben kb. 25-30 percig sütóm kb. 180 fokon.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...