Sunday, October 6, 2013
LIME MADELEINE
Egyszerü és finom
Hozzávalók:
3 nagy tojás szobahőmérsékleten
175 gr. liszt
13o gr. kristálycukor
1 teáskanál sütópor
12o gr. vaj szobahőmérsékleten
1 evőkanál limelé vagy citromlé
1 lime reszelt héja vagy reszelt citromhéj
pici só
ha szükséges 2 evőkanál viz
A vajat keverjük habosra a cukorral majd, adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet és a többi hozzávalót és jól dolgozzuk össze.
A recept szerint egy éjszakát kellett volna a hütőben pihentetni, de én azonnal szilikonos formákba
töltöttem és kb. 200 fokon kb. 8 percig sütöttem. Lehetett volna citromos szirupot tenni rá, de mivel nem szeretem a túlcukrozott dolgokat, igy a sima Madeleine kagylócskákkal is megelégedtem.
A recept David Lebovitztól való, némileg átköltve
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment