Monday, October 21, 2013

KUNG PAO CSIRKE

Ez az étel több néven  is ismert, készitik mogyoróval vagy kesúdióval is.
Az étel elkészitése igen egyszerü, ize nagyon finom, gondolom ezért is oly népszerü világszerte.







Hozzávalók:
45 dkg csirkemell, apró darabokra vágva
étkezési kukoricakeményitő
2 teáskanál növényi étolaj
3 szál újhagyma felvágva
2 gerezd fokhagyma préselve
1/4 vagy 1/2 teáskanál összetört chili darab
1/2 teáskanál  reszelt gyömbér
2 evőkanál rizsecet, vagy 1 evőkanál étkezési ecet
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál cukor
kb. 8 dkg tisztitott mogyoró


Elöször a mogyorót piritsuk meg egy serpenyőben, vigyázva, nehogy megégjen.Ha kész tegyük félre.
A megmosott húst apróra vágjuk és jól  meghempergetjük a kukoricakeményitőben.
A serpenyőbe tegyük az olajat, ha forró tegyük bele a csirkedarabokat és süssük, amig teljesen kifehéredik. Ezután tegyük bele az átnyomott fokhagymát, a chilipelyhet, gyömbért, melegitsük össze, majd
tegyük bele az ecetet, a cukrot a szójaszószt és az összevágott újhagymát, végül pedig a megpiritott mogyorót. Egy alapos átmelegités után tálalható.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...