Az étel elkészitése igen egyszerü, ize nagyon finom, gondolom ezért is oly népszerü világszerte.
Hozzávalók:
45 dkg csirkemell, apró darabokra vágva
étkezési kukoricakeményitő
2 teáskanál növényi étolaj
3 szál újhagyma felvágva
2 gerezd fokhagyma préselve
1/4 vagy 1/2 teáskanál összetört chili darab
1/2 teáskanál reszelt gyömbér
2 evőkanál rizsecet, vagy 1 evőkanál étkezési ecet
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál cukor
kb. 8 dkg tisztitott mogyoró
Elöször a mogyorót piritsuk meg egy serpenyőben, vigyázva, nehogy megégjen.Ha kész tegyük félre.
A megmosott húst apróra vágjuk és jól meghempergetjük a kukoricakeményitőben.
A serpenyőbe tegyük az olajat, ha forró tegyük bele a csirkedarabokat és süssük, amig teljesen kifehéredik. Ezután tegyük bele az átnyomott fokhagymát, a chilipelyhet, gyömbért, melegitsük össze, majd
tegyük bele az ecetet, a cukrot a szójaszószt és az összevágott újhagymát, végül pedig a megpiritott mogyorót. Egy alapos átmelegités után tálalható.
No comments:
Post a Comment