Sunday, October 27, 2013

MEGGYES JELLY

A Jelly az amerikai gyerekek nagy kedvence. Gyerek partyk asztalairól sosem hiányozhat. Elkészitése roppant egyszerü.






Hozzávalók: kb. 1 liter vegyszermentes befőtt lé ( saját eltevésü meggy befőtt levét használtam) 1 zacskó Natural szintelen tortazselépor
Elkészités: A befőtt levet felmelegitjük és apránként hozzáadjuk a tortazseléport és egyenletesen kevergetjük, amig kissé besürüsödik. Vizezett formákba öntjük és a hütőszekrénybe tesszük hogy megdermedjen. A Jelly kivételekor a formák alját tegyük melegvizbe igy azokat percek alatt ki tudjuk boritani a formákból.




Monday, October 21, 2013

KUNG PAO CSIRKE

Ez az étel több néven  is ismert, készitik mogyoróval vagy kesúdióval is.
Az étel elkészitése igen egyszerü, ize nagyon finom, gondolom ezért is oly népszerü világszerte.







Hozzávalók:
45 dkg csirkemell, apró darabokra vágva
étkezési kukoricakeményitő
2 teáskanál növényi étolaj
3 szál újhagyma felvágva
2 gerezd fokhagyma préselve
1/4 vagy 1/2 teáskanál összetört chili darab
1/2 teáskanál  reszelt gyömbér
2 evőkanál rizsecet, vagy 1 evőkanál étkezési ecet
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál cukor
kb. 8 dkg tisztitott mogyoró


Elöször a mogyorót piritsuk meg egy serpenyőben, vigyázva, nehogy megégjen.Ha kész tegyük félre.
A megmosott húst apróra vágjuk és jól  meghempergetjük a kukoricakeményitőben.
A serpenyőbe tegyük az olajat, ha forró tegyük bele a csirkedarabokat és süssük, amig teljesen kifehéredik. Ezután tegyük bele az átnyomott fokhagymát, a chilipelyhet, gyömbért, melegitsük össze, majd
tegyük bele az ecetet, a cukrot a szójaszószt és az összevágott újhagymát, végül pedig a megpiritott mogyorót. Egy alapos átmelegités után tálalható.

Sunday, October 6, 2013

LIME MADELEINE

Egyszerü és finom Hozzávalók: 3 nagy tojás szobahőmérsékleten 175 gr. liszt 13o gr. kristálycukor 1 teáskanál sütópor 12o gr. vaj szobahőmérsékleten 1 evőkanál limelé vagy citromlé 1 lime reszelt héja vagy reszelt citromhéj pici só ha szükséges 2 evőkanál viz A vajat keverjük habosra a cukorral majd, adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet és a többi hozzávalót és jól dolgozzuk össze. A recept szerint egy éjszakát kellett volna a hütőben pihentetni, de én azonnal szilikonos formákba töltöttem és kb. 200 fokon kb. 8 percig sütöttem. Lehetett volna citromos szirupot tenni rá, de mivel nem szeretem a túlcukrozott dolgokat, igy a sima Madeleine kagylócskákkal is megelégedtem. A recept David Lebovitztól való, némileg átköltve
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...