Hozzávalók:
A leveshez:
Hús vagy csontlé
1 fehér, 1 sárgarépa
1 db zellergumó
kb. 2o dkg savanyú káposzta
fél kiskanál lestyán
só, bors
A gombócokhoz:
3o dkg darált csirkehús,fél fej hagyma apróra vágva aranysárgára piritva,
1 tojás,
1 gerezd fokhagyma pépesitve,
kb. 1 dl tejben áztatott zsemlemorzsa,
majoranna,
őrölt bors, só,
esetleg vágott petrezselyem
Elkészítés: Az alaplébe tegyük a megtisztitott, apróra felvágott, fehér és sárgarépát, 2o dkg savanyú káposztát és annak levét.Apránként tegyük hozzá, mig eléri azt a savanyú izt, amit kedvelünk. Ha kevés a káposztalé pótoljuk vizzel, mert a gombócok sok vizet felszivnak. Sózzuk, borsózzuk meg és főzzük puhára.
Közben készitsük el a húsgombócokat. Az anyagokat összegyúrjuk. Ha laza az állaga, akkor kis zsemlemorzsát rakunk bele, ha nagyon kemény pici tejet.
Apró gombócokat formálunk belőle és belefőzzük a levesbe. Pár perc után kb.másfél deci tejfölbe tegyünk egy kiskanál kukoricakeményitőt jól keverjük el, majd öntsük fel egy evőkanál meleg levessel , keverjük össze, tegyük a levesbe és forraljunk fel.
No comments:
Post a Comment