Ezt a levest Amerikában ettem elöszőr, és már akkor tudtam, hogy ezt folyatás is követi majd.
A leves tartalmas krémleves, elkészitése roppant egyszerü, ráadásul nagyon finom.
Hozzávalók:
5 közepes burgonya
3 nagy póréhagyma
húsleveslé, vagy leveskocka
tejszin és
só, bors izlés szerint
A burgonyát megtisztitjuk, kockára vágjuk és megfőzzük. A póréhagymákat megmossuk és félbevágjuk, a felső részeit függölegesen is, mert a levélnyelekben földmaradék is lehet.
Apróra összevágjuk a póréhagymát, majd apróra vágott bacon társaságában megpároljuk. Ha már jól összeesett, összeöntjük a megfőtt burgonyával, sóval, borssal, izesitjük majd botnixerrel simára keverjük, végezetül tejszinnel dúsitjuk. Egyet forralunk rajta majd ropogós, majd enyhén sózott rágcsák társaságaban jóizüen elfogyasztjuk.
No comments:
Post a Comment