Tuesday, October 9, 2012

PÓRÉHAGYMÁS BURGONYALEVES, POTATO AND LEEK SOUP



Ezt a levest Amerikában ettem elöszőr, és már akkor tudtam, hogy ezt folyatás is követi majd.


A leves tartalmas krémleves, elkészitése  roppant egyszerü, ráadásul nagyon finom.
Hozzávalók:
5 közepes burgonya
3 nagy póréhagyma
húsleveslé, vagy leveskocka
tejszin  és
só, bors izlés szerint
A burgonyát megtisztitjuk, kockára vágjuk és megfőzzük. A póréhagymákat megmossuk és félbevágjuk, a felső részeit függölegesen is, mert a levélnyelekben földmaradék is lehet.
Apróra összevágjuk a póréhagymát, majd apróra vágott bacon társaságában megpároljuk. Ha már jól összeesett, összeöntjük a megfőtt burgonyával, sóval, borssal, izesitjük majd botnixerrel simára keverjük, végezetül tejszinnel dúsitjuk. Egyet forralunk rajta majd ropogós, majd  enyhén sózott rágcsák társaságaban jóizüen elfogyasztjuk.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...