Friday, October 19, 2012

RETRÓ FINOMSÁG, A KÓKUSZTEKERCS



A barna tésztához:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl fekete kávé, (vagy tej)
  • 1 evőkanál lekvár
  • 2 evőkanál kakaó 
  • 1 evőkanál rum 
  • kevés tej

A fehér töltelékhez:

  • 10 dkg vaj 
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék 

A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük, és persze a rum helyett is aromát használjunk.
A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.Feltekerjük. Fóliába csavarjuk és l - 2  órára hütóbe tesszük.
 Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
Nagyon gyorsan elkészithető sütemény, gyerekeket is bevonhatunk az elkészitéséhez.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...