A lecsó készitéshez mindenki ért Magyarországon, és ahány ház annyiféle módon készithetik.
Itt a mexicói határ közelében szerencsére kapható az a fajta sárga paprika, amit otthon megszoktunk és a lecsó késziéshez nélkülözhetetlen izt ad. Az itt kapható sárga paprikának nincs édes változata, sokkal kisebb, rengeteg magja van és gumikesztyü nélkül felvágni lehetetlen.
Az ereit teljesen ki kell metszeni, jól átmosni, aztán mehet a lecsóba.
Én a lecsót sok hagymával, 1 gerezd fokhagymával, bacon szalonnával, rizssel és füstölt kolbásszal készitem.
Az is nagyon jó, hogy télen nyáron egyaránt lehet kapni a sárga paprikát, igy nagy kedvencünk a lecsó, bármikor asztalra kerülhet.
A felső képen a három különböző szinü kaliforniai paprikák előtt látható a yellow pepper vagyis a
sárga paprika.
Paprikafajták itt
No comments:
Post a Comment