Saturday, October 20, 2012

MEXICÓI POBLANO CSIRKE, CHICKEN POBLANO


Klasszikus mexicói recept alapján készült. A füszerekkel lehet variálni, aszerint, hogy erősebb vagy gyenge izt szeretnénk adni az ételnek.
Az étel nevét a poblano paprikáról kapta, ami egy vastaghéjú, haragoszöld szinü paprika, mérsékelten erős. Szerintem más hasonló jellegü paprikával is elkészithető.


Hozzávalók:

1 poblano paprika

2 csirkemell, bőr nélkül, kicsontozva

½ fej vöröshagyma, apróta vágva

1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

kb 1 dl tejszin
só, örölt bors


A paprikát mossuk meg, majd süssük meg egészben, míg a böre ráncos lesz, ezután egy papirtörlővel a paprikabőrt el lehet távolitani. A magokat dobjuk ki, tegyük félre. ( Legcélszerübb gázon csinálni )
Az apróra vágott hagymát piritsuk aranysárgára, tegyük hozzá az átnyomott fokhagymát, melegitsük össze majd  a tejszinnel öntsük fel.
Helyezzük bele a paprikát, izesitsük sóval és örölt borssal izlés szerint, és az egészet pürésitsük, ha nagyon tömény, kis vizzel higitsuk.
A csirkemellet hagyhatjuk egészben, de ha tölteléknek szánjuk, akkor vágjuk apró csikokra, és olajban párc percig aranysárgára piritjuk.


A megsült csirkét összekeverem a szósszal és az előzőleg felengedett levelestésztába burkolom, úgy hogy téglapaokat vágok ki a tésztából, megtöltöm a csirkés töltelékkel, felgöngyölöm és a két végét picit megcsavarom.
Sütópapirral boritott tepsibe teszem, megkenem olajjal, és a tészta használati utasitása alapján készre sütöm.
Avokádókérmmel és friss Pico de Gallo-val tálaltam.
Finom lett.



Forrás /www.marthastewart.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...