Klasszikus mexicói
recept alapján készült. A füszerekkel lehet variálni, aszerint, hogy
erősebb vagy gyenge izt szeretnénk adni az ételnek.
Az étel nevét a poblano paprikáról kapta, ami egy vastaghéjú, haragoszöld szinü paprika, mérsékelten erős. Szerintem más hasonló jellegü paprikával is elkészithető.
Hozzávalók:
1 poblano paprika
2 csirkemell,
bőr nélkül, kicsontozva
½
fej vöröshagyma, apróta vágva
1
gerezd fokhagyma, apróra vágva
kb 1 dl
tejszin
só, örölt bors
A
paprikát mossuk meg, majd süssük meg egészben, míg a böre
ráncos lesz, ezután egy papirtörlővel a paprikabőrt el lehet
távolitani. A magokat dobjuk ki, tegyük félre. (
Legcélszerübb gázon csinálni )
Az
apróra vágott hagymát piritsuk aranysárgára, tegyük hozzá az
átnyomott fokhagymát, melegitsük össze majd a tejszinnel öntsük
fel.
Helyezzük
bele a paprikát, izesitsük sóval és örölt borssal izlés
szerint, és az egészet pürésitsük, ha nagyon tömény, kis
vizzel higitsuk.
A
csirkemellet hagyhatjuk egészben, de ha tölteléknek
szánjuk, akkor vágjuk apró csikokra, és olajban párc percig
aranysárgára piritjuk.
A
megsült csirkét összekeverem a szósszal és az előzőleg
felengedett levelestésztába burkolom, úgy hogy téglapaokat vágok
ki a tésztából, megtöltöm a csirkés töltelékkel, felgöngyölöm és a két végét picit megcsavarom.
Sütópapirral
boritott tepsibe teszem, megkenem olajjal, és a tészta
használati utasitása alapján készre sütöm.
Avokádókérmmel
és friss Pico de Gallo-val tálaltam.
Finom lett.
Forrás
/www.marthastewart.com
No comments:
Post a Comment