Ha egy mexicói étteremben salsát kérünk, akkor a pincér meg fogja kérdezni melyik fajta salsát szeretnénk, mert a salsa sokféle lehet.
Hogy mennyiféle salsa létezik, azt pontosan nem tudni, itt 662 fajtája van felsorolva, angolul.
A legnépszerübb talán mindegyik közül a Pico de Gallo, amely alapja ftiss paradicsom.
Ime a hagyományos Pico de Gallo ( Pico de Gajjo ) receptje:
3 nagy kockára
vágott paradicsom
közepes hagyma, apró kockára vágva, lila is lehet
izlés szerint koriander levél
fél citrom leve
1/2 teáskanál pépesitett fokhagyma
1 teáskanál só
2 jalapeno paprika, ami helyettesithető sárga paprikával
közepes hagyma, apró kockára vágva, lila is lehet
izlés szerint koriander levél
fél citrom leve
1/2 teáskanál pépesitett fokhagyma
1 teáskanál só
2 jalapeno paprika, ami helyettesithető sárga paprikával
izlés szerint meghagyva erejét.
Elkészités: Mossuk meg a hozzávalókat. Vágjuk fel apró kockára a paradicsomot, a paprikát, a hagymát. Tegyük ezeket egy tálba,. Facsarjuk rá a citromlevet, tegyük hozzá a sót, a pépesitett fokhagymát, és a megvágott koriander zöldjét. Keverjük össze, és tegyük a hütőbe, tálalásig, hogy összeérjenek az izei.
A recept és a leirás mexicói származású barátnőimmel, Lupitával és Esperanzával való konzultálás alapján készült.
Szia! Azt szeretnem tudni,hogy a tortilla-tal elkeszitheto hazilag is vagy csak keszen kaphato?
ReplyDeleteSzia! Azt szeretnem tudni,hogy a tortilla-tal elkeszitheto hazilag is vagy csak keszen kaphato?
ReplyDeleteegyaltalan a tal tortilla tesztabol keszult?
ReplyDelete