Egy rendcsinálás
alkalmával az egyik szekrény legmélyére bújva találtam egy fél
üvegnyi nem túl biztató szinü Cinzanot. Erről bizony szépen
megfeledkeztünk, ki tudja mióta állt ott.
Megkóstoltam az ize
remek volt, de meginni sötét szine miatt, nem találtam alkalmasnak, igy felmerült a kérdés mit lehet kezdeni vele.
A Great Chicago
Italian Recipes oldalon találtam ezt e remek
ételt, amely készithető csirkével is.
Az étel nemcsak
Olaszországban népszerü, de Amerika szerte megtalálható
az olasz éttermek étlapjain.
Borjú Piccata, Veal
Piccata
Hozzávalók:
6 vékony szelet
borjúhús
liszt, a hús
befedésére
izlés szerint só
frissen örölt bors
3 evkanál vaj
1 evőkanál oliva
olaj
½
csésze húsleveslé
¼
csésze wermut
vagy fehérbor ( én
Cinzanot használtam és sokkal többet )
¼ csésze
frissen csavart citromlé ( en egy lime-t
használtam )
1 evőkanál
kapribogyó, amit le kell öbliteni a sós viztől
1 csomag frissen összevágott petrezselyem
1 csomag frissen összevágott petrezselyem
A borjúhúst nagyon
vékony szeletekre kell vágni, óvatosan sózni, darált borssal
mindkét oldalát megkenni, majd a lisztbe beleforgatni, hogy befedje
mindenhol.
A vajat és az
olajat melegitsük fel, tegyük bele a húst, vigyázva, mert a
vaj könnyen ég, mindkét
oldalát világos
aranybarnára süssük. kb. 2 percig. Vegyük ki a serpenyőből és
tegyük egy tányérra.
A megmaradt
zsiradékra öntsük rá a citromlét, a húsleveslét, és a
wermutot. Jól keverjük össze
és helyezzük bele
a húst. Ezután tegyük rá a megmosott kapribogyókat és a
petrezselymet , majd lassan pároljuk míg a szósz besürüsődik ( kb. 5 perc )
Krumplipürével és
karikára vágott , párolt sárga baby tökkel tálaltam.
Pikáns és finom.
Pikáns és finom.
No comments:
Post a Comment