Friday, December 11, 2015

KEDVENC SÓS




Ennek  a nagyszerű sós süteménynek az eredeti neve:  nehéz sós sütemény. Miért kapta ezt a frucsa nevet? Talán azért, mert nagyon kiadós és laktató, ja és még irtó jó!


Hozzávalók

400 g liszt
250 g vaj/ margarin
2 tojássárgája
1 dl tejszín
15 g só
sajt
kömény
szezámmag



Elkészítés

A lisztet, sót, tejszínt, vajat   és tojássárgákat összegyúrjuk. 2 cm vastagra kinyújtjuk és hűtőbe tesszük fél órára. Ezután  apró kockára vágjuk, Lekenjük egész tojással, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal , köménnyel, fekete és fehér szezámmaggal előmelegített sütőben 2oo C-os sütőben kb 2o percig  sütjük. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...