Ez az aprósütemény az adventi, karácsonyi asztalra való. Mutatós, és nagyon jó izű. Érdemes elkésziteni.
4 tojássárgája
15 dkg vaníliás cukor
30 dkg liszt
10 dkg dió
1 tojássárga a kenéshez
lekvár
Elkészités
A vajat, a tojássárgáját jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a vaníliás cukrot. Ezután a liszttel és az apróra tört dióva keverjük el.
A tésztát jól összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, majd a golyókat rátesszük. A közepükbe mélyedést nyomunk, amibe később majd a lekvár kerül.
Lekenjük tojássárgájával, majd 180°C-os sütőben gyorsan megsütjük. Kivesszük és rácson hűlni hagyjuk. A lyukakat feltöltjük savanykás lekvarral, én málnalekvárt használtam.
No comments:
Post a Comment