Sunday, December 6, 2015

DIÓS BOSZORKÁNYPOGÁCSA


Ez az aprósütemény az adventi, karácsonyi asztalra való. Mutatós, és nagyon jó izű. Érdemes elkésziteni.



28 dkg vaj 
4 tojássárgája 
15 dkg vaníliás cukor 
30 dkg liszt 
10 dkg dió 
1 tojássárga  a kenéshez 
lekvár 




Elkészités

A vajat, a tojássárgáját jól elkeverjük, majd hozzá adjuk  a vaníliás cukrot. Ezután a liszttel  és az apróra tört dióva keverjük el.
A tésztát jól összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, majd a golyókat rátesszük. A közepükbe mélyedést nyomunk, amibe később majd a lekvár kerül.

Lekenjük tojássárgájával,  majd 180°C-os sütőben gyorsan megsütjük. Kivesszük és rácson hűlni hagyjuk. A lyukakat feltöltjük savanykás lekvarral, én málnalekvárt használtam.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...