Olajszagú konyha sok mosogatnivaló no nem. Igyekszem a sütőt felhasználni a bundás finomságok elkészitéséhez. Egyszerübb, egészséges, finom, mi kell még?
Hozzávalók
1 nagy csirkemell
2 -3 dl youghurt
2 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
bors
chili
só
olaj
liszt
3 tojás
A csirkemellről távolitsuk el a csontot és a bőrt ( remekül felhasználható alaplének ) és vágjuk fel szeletekre.
Egy mély tálba tegyük a húst, rá a csikokra vágott vöröshagymát és a pépesitett 2 gerezd fokhagymát, a chilit izlés szerint, majd öntsük rá a youghurtot és keverjük össze, hogy a húst mindenhol érje a keverék. Tegyük lefedve a hütőbe egy éjszákára. Másnap vegyük ki csurgassuk le a youghurtos keveréket róluk, majd sózzuk meg.
Készitsük el a lisztet egy tálba, tegyünk bele örölt feketeborsot és keverjük el. Egy másik tálba verjünk fel 3 tojást és villával kicsit habositsuk meg.
A lecsöpögtetett megsózott húst forgassuk meg először a lisztes majd a tojásos keverékben majd újra a lisztesbe aztán sütőpapirral bélelt tepsibe tegyük. A hús tetejét kenjük vagy spicceljük meg olajjal, majd kb 2oo fokon kezdjük el sütni kb 15 percig, félidőben forditsuk meg a húsokat és ezt az oldalukat is kenjük le olajjal majd tovább sütjük kb 18o fokon , amig aranybarna szinű nem lesz.
A sütési idő függ a csirkehús minőségétől, ezért lehet, hogy pár perccel kevesebb vagy több sütést igényel.
Legjobban egy hús szétvágásával ellenörizhetjuk, hogy jól átsült e.
No comments:
Post a Comment