A puffasztott amarantot készen lehet kapni élelmiszerboltokban.
Hozzávalók:
250 g tehéntúró
4o g nyirfacukor
vaniliás cukor izlés szerint
fél citrom reszelt héja
20 g puffasztott amarant
10 g puffasztott amarant a gombócok beforgatásához
Bármilyen gyümölcs nyersen vagy a szószhoz
A tehéntúrót egy tálba teszem és összekeverem a reszelt citromhéjjal, a vaniliás cukorral, és a 2o g puffasztott amaranttal. Ha elkészültem a keveréssel két kézzel egyforma kisebb gombócokat formálok, majd mindegyiket meghempergetem a maradék puffasztott amarantba. Tálra helyezem a kis gombócokat, és elkészitem a gyümölcs szószt.
A feketeszedret, málnát kevés nyirfacukorral, és fahéjjal is megizesitve, átmelegitem kevés kukorica
A tehéntúrót egy tálba teszem és összekeverem a reszelt citromhéjjal, a vaniliás cukorral, és a 2o g puffasztott amaranttal. Ha elkészültem a keveréssel két kézzel egyforma kisebb gombócokat formálok, majd mindegyiket meghempergetem a maradék puffasztott amarantba. Tálra helyezem a kis gombócokat, és elkészitem a gyümölcs szószt.
A feketeszedret, málnát kevés nyirfacukorral, és fahéjjal is megizesitve, átmelegitem kevés kukorica
kemélyitővel besűritem és az amarantos turógombócokkal együtt tálalom, vagy csak a turógombócok mellé teszem a nyers gyümölcsöt.
No comments:
Post a Comment