A sült paprikák megtisztitása kicsit macerás, viszont a leves igen finom, igy megéri a fáradságot elkésziteni.
Hozzávalók
5 db közepes méretű piros kápia paprika
1
közepes méretű paradicsom
1
közepes méretű hagyma
1
gerezd fokhagyma
1
ek.vaj + 1 ek. olivaolaj
étkezési keményitő
4-5
vizespohár víz (ízlés szerint húsleves)
só
fekete
bors
tejszin
Elkészítése
A paprikákat mossuk meg, kés segítségével 3-4 rést nyissünk meg rajtuk, és tegyük sütőtepsire.
A
paradicsomot középen vágjuk két részre és helyezzük a paprikák
mellé, és a sütőben mindkét oldalukat süssük meg.
A
megsűtött paprikák héját hámozzuk le, magjaikat szedjük ki, a
paradicsomot a héjától tisztítsuk meg és egy kés segítségével nagyolva vágjuk fel.
A
hagymát és fokhagymát vágjuk finomra, a vaj és az olivaolaj keverékén egy lábasban pirítsuk meg vigyázva, hogy a fokhagyma ne kesederjen meg.
Az aranysárgára sült hagymákra helyezzük rá a paprikákat és a paradicsomot, további egy percig süssük, majd öntsük fel vizzel vagy húslevessel. és kevergetve fözzük még pár percig,
Sóval és borssal ízesítve 4-5 percig alacsony lángon tovább kevergessük.
A
levest turmixoljuk össze, a tejszinnel. Az ízlésünk szerinti állag eléréséhez
adjunk még hozzá még vizet. vagy ha hig akkor étkezési keményitővel süritsük be.
Forrás szultanakonyhaban
No comments:
Post a Comment