Friday, August 26, 2016

SÜLTPAPRIKÁS KRÉMLEVES

A sült paprikák megtisztitása kicsit macerás, viszont a leves igen finom, igy megéri a fáradságot elkésziteni.




Hozzávalók

5 db közepes méretű piros kápia paprika 
1 közepes méretű paradicsom
1 közepes méretű hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek.vaj + 1 ek. olivaolaj
étkezési keményitő
4-5 vizespohár víz (ízlés szerint húsleves)
fekete bors
tejszin



Elkészítése

A paprikákat mossuk meg, kés segítségével  3-4 rést nyissünk meg rajtuk,  és tegyük sütőtepsire.
A paradicsomot középen vágjuk két részre és helyezzük  a paprikák mellé, és a sütőben mindkét oldalukat süssük meg.

A megsűtött paprikák  héját hámozzuk le, magjaikat szedjük ki, a paradicsomot a héjától tisztítsuk meg és egy kés segítségével nagyolva vágjuk fel.
A hagymát és fokhagymát vágjuk finomra, a vaj és az  olivaolaj keverékén  egy lábasban  pirítsuk meg vigyázva, hogy a fokhagyma ne kesederjen meg.

Az aranysárgára sült hagymákra  helyezzük rá  a paprikákat és a  paradicsomot, további egy percig süssük, majd öntsük fel vizzel vagy húslevessel. és  kevergetve fözzük még pár percig, 
Sóval és borssal ízesítve 4-5 percig alacsony lángon tovább kevergessük.
A levest turmixoljuk össze, a tejszinnel. Az ízlésünk szerinti állag eléréséhez adjunk még hozzá még vizet. vagy ha hig akkor étkezési keményitővel süritsük be. 



Forrás szultanakonyhaban 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...