Nincs is jobb annál,
mint amikor kimegy az ember a kertbe és leszedi a friss illatos
füszernövényt, éppen abba az ételbe, amit főz.
Szerencsére idén,
az állandó felhasználás mellett is bőven maradt még, és mivel már
kicsit hűvösre fordultak az éjszakák, úgy gondoltam jó lenne
ezeket a finom illatos izeket eltenni télire.
Idén kétfajta
módszert választottam, az egyik az olajban való tartósitás, a
másik pedig a mélyhütő
jégkockatartója.
A füszereket:
bazsalikomot a
zöldet és a biborvöröset, a
rozmaringot, a kakukkfűvet, a majorannát ollóval levágom és
megmosom. Papirtörlőre téve megszáritom, majd késsel összevágom,
nem túl apróra. A jégkocka tartójába elhelyezem a
füszernövényeket és felöntöm vizzel.
Ha megfagy,
kiboritom a tartóból és nylonyacskóba helyezve a mélyhűtőbe
teszem.
Úgyanigy jártam el
a leszedett kaporral is, de azt intenziv ize, illata miatt azt külön
választottam a többitől.
No comments:
Post a Comment