Tuesday, September 20, 2016

ILLATOS FÜSZEREK TÉLRE





Nincs is jobb annál, mint amikor kimegy az ember a kertbe és leszedi a friss illatos füszernövényt, éppen abba az ételbe, amit főz.
Szerencsére idén, az állandó felhasználás mellett is bőven maradt még, és mivel már kicsit hűvösre fordultak az éjszakák, úgy gondoltam jó lenne ezeket a finom illatos izeket eltenni télire.

Idén kétfajta módszert választottam, az egyik az olajban való tartósitás, a másik pedig a mélyhütő
jégkockatartója.

A füszereket: bazsalikomot a zöldet és a biborvöröset, a rozmaringot, a kakukkfűvet, a majorannát ollóval levágom és megmosom. Papirtörlőre téve megszáritom, majd késsel összevágom, nem túl apróra. A jégkocka tartójába elhelyezem a füszernövényeket és felöntöm vizzel.
Ha megfagy, kiboritom a tartóból és nylonyacskóba helyezve a mélyhűtőbe teszem.



Úgyanigy jártam el a leszedett kaporral is, de azt intenziv ize, illata miatt  azt külön választottam a többitől.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...