Nagyon finom és könnyen elkészithető leves , családi kedvenc kategóriában.
1 brokkoli kb 50 dkg, szárával együtt
1 evőkanál vaj
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 - 1 1/2 l. viz vagy húsleves alaplé
főzőtejszin
só
örölt fehér bors
örölt szzerecsendió, egy csipet
Elkészités
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra a szárával együtt.
A vajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Mikor halványsárgára megpirult, a hagyma rányomjuk a fokhagymát is.
Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük majd
puhára főzzük., Pár pici brokkolirózsát egyben hagyunk a diszitéshez, ezeket kiveszem a levesből. Botmixerrel jól összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Ha szükséges még izesitjük. Forrón tányérba tálaljuk közepébe diszként egy pici brokkoli rózsát teszünk és sós keksszel tálaljuk
No comments:
Post a Comment