Friday, March 31, 2017

RAKOTT ZÖLDSÉGTÁL, SÜTŐBEN SÜTVE




Egy gyors, könnyű zöldségestál, amit nem nehéz elkésziteni. Zöldségimádóknak, dietázóknak kitünő, de annak is, aki nem akar túlbonyolitani egy vacsorát, ebben a kellemes napos tavaszi időben.
Maradékok felhasználására nagyon alkalmas.


Hozzávalók:

Amit a hütőszekrényünk kinál
Nálunk :
1 cukkini
1 édesburgonya
fél póréhagyma
2 db burgonya
kb.2 dl. joghurt
maradék sonkadarabok
1 tojás
bors
sajt



A zöldségeket megtisztitom, megmosom és felkarikázom. Tűzálló tálba elkezdem lerakni először
az édesburgonyát, rá a cukkinit.és a póréhagymát. A joghurtba elkeverem a tojást, sózom, borsot adok hozzá és összekeverem majd ráöntöm a tepsibe tett zöldségekre.

Folytatom a tepsi megpakolását, az apróra vágott sonkával és a felszeletelt  kétféle burgonyával, majd egy kis maradék reszelt sajttal megszórom az alkotást és sütőben megsütöm.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...