Sunday, May 7, 2017

ÁZSIAI UBORKASALÁTA

Az uborkasalátát most kicsit másként készitettem el. Nagyon finom, űditő izű, hamar elkészülő  finomság lett belőle.







1 kígyóuborka
1 evőkanál méz vagy cukor
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál szezámmagolaj

őrölt bors
csili(pehely)
1/2 lila hagyma apróra felkockázva
diszitésnek lehet:
fekete vagy fehér szezámmag 






Elkészítése:

Az uborkát jól megmossuk, a héja rajta maradhat.  Uborkagyalun a lehető  legvékonyabbra reszeljük, . A további hozzávalókat összekeverjük, és a lereszelt  uborkára öntjük., és jól összekeverjük.
Tálaláskor megszórjuk frissen pirított fekete szezámmaggal. Magában salátaként vagy húsok mellé köretként kínáljuk



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...