Monday, May 22, 2017

RAKOTT KELKÁPOSZTA GOMBÁVAL



Hozzávalók:
1 kisebb fej kelkáposzta

5o dkg csiperke gomba

1 kis paradicsom

1 közepes hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 tojás



örölt bors

majoranna

kakukkfű

tejföl vagy joghurt




Elkészités:
A szép harsányzöld kelkáposzta leveleket szedjük le a káposzta fejről és főzzük pár percig. Vigyázzunk rá, hogy ne főzzük puhára, épp csak egy kicsit. Vegyük ki a főzővizből és tegyük el kicsit hűlni.

Készítsük el a  tölteléket.  A megtisztitott és felapritott gombát olajon pároljuk meg. Tegyünk hozzá a megpárolt hagymát, az összezúzott fokhagymát , a kicsi összevágott paradicsomot, sót, örölt borst , majorannát , kakukkfűvet, egy tojást és jól  keverjük össze.

Egy jénai sütőedénybe alulra tegyük a lecsöpögtetett kelkáposzta leveleket és sózzuk meg.

Erre az alapra tegyük a gombás tölteléket,erre a tejfölt vagy joghurtot majd takarjuk be, a maradék levelekkel.

Sózzuk meg a felső réteget is, és vajdarabokkal megszórva tegyük a sütőbe és addig süssük, mig a teteje aranybarna nem lesz.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...