Tuesday, June 6, 2017

SPÁRGÁS QUICHE, ASPARAGUS QUICHE

Ehhez a nagyon finom ételhez, a legalapvetőbb, hogy a spárga friss és ne fás legyen.Tisztitásnál  a spárgát a csúcsos rügynél fogjuk meg és a spárga héját zöldségpucolóval húzzuk le. Mosás után  a spárga  nem rügyes végeit addig várjuk le, mig a kés könnyedén belemegy, a fás részeket felhasználhatjuk leves alaplének, a fás spárgát a főzés után kidobjuk.




Hozzávalók a tésztához

2o dkg liszt

1o dkg vaj

1 tojássárga

1 nagy csipet só

bő fél dl, hideg viz



A hozzávalókat ,elöször a lisztet és a vajat, majd a többit összeállitjuk, és a hűtőbe tesszük egy fóliába csavarva.
A spárgát a tisztitás után sós vizben roppanósra főzzük. Jót tesz az izének, ha egy leveskockát teszünk a fözővizbe, ebben az esetben óvatosan sózzuk csak meg.
A megfőtt spárgát szűrjük le és tegyük félre.




A töltelékhez:
50 dkg spárga (kinek mi a kedvence, én a fehérre szavazok)
kb 5 dkg bacon,sonka
3 db tojás
25 dkg ricotta
maradék reszelt sajt

szerecsendió
őrölt fehérbors


Elkészités
Az egész tojásokat egy tálba ütjük, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk őrölt szerecsendióval. Ezután kézi habverővel simára keverjük a ricottával és a sajttal.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy piteforma aljába nyomkodjuk.
Ezután egyenletesen elosztjuk rajta a kihűlt baconbe csavart spárgát. Végül óvatosan ráöntjük a tojásos ricottás keveréket.
180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni. Torta formájű szeleteket vágunk belőle és bármilyen salátával körithetjük. Langyosan a legjobb.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...