A citrmos sütemények nemcsak a hétköznapi, hanem az ünnepi asztal diszei is lehetnek. Az izűk a kellemesen savanykás mellett, még űditő és könnyű, ami igy az ünnepek környékén nem hátrány.
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
7 dkg porcukor
1 citrom reszelt
1 evőkanál tejföl
fél teáskanál vaníliaaroma
csipet só
Elkészítése:
Keverjük össze a lisztet és a sót, majd morzsoljuk össze a felkockázott, hideg vajjal. Ha már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a reszelt citromhéjat is. Tegyük hozzá a vaníliaaromát, a citromlevet és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Csomagoljuk folpack fóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.
Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsuk ki körülbelül fél centi vastagra. Ezután szúrjuk ki különféle formákkal vagy formázzunk belőle tallérokat.majd tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük, körülbelül 15-20 perc alatt. Kihűlés után fantáziánk alapján diszithetjük.
Én most ettől eltekintettem és simán hagytam,
Forrás Papp Cecilia
No comments:
Post a Comment