Egy jó leves után remek választás, de egy kényeztető hétvégi reggelinek is megállja a helyét.
Mi szilvalekvárral ettük és mindenkinek izlett, köszi Laura.
Hozzávalók
12 dkg. liszt
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
Másfél dl tej
1 csipetnyi só
5 dkg. vaj
Másfél dl tej
1 csipetnyi só
5 dkg. vaj
kevés olaj a sütéshez
A lisztet és sütőport szitáljuk egy nagyobb tálba. A 2 nagyobb vagy 3 kisebb tojás sárgáját és fehérjét válasszuk szét. A vajatt olvasszuk fel. A tojások sárgáját a tejjel keverjük el, majd az olvasztott vajjal együtt öntsük a sütőporos lisztes keverékhez és keverjük csomómentes masszává.
A tojások fehérjét csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a masszához.
Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, öntsünk bele kevés olajat. Tegyünk a palacsintasütőbe keveset a tésztából úgy, hogy kb. 8 cm átmérőjű kört kapjunk. Ha a palacsinta felső oldala kezd picit megszilárdulni, az alsó oldala pedig már barnára sült, fordítsuk meg, és süssük barnára a másik oldalát is. Tálalásig letakarva tartsuk melegen.
A fenti recept csak 2 főre elég, ha többen vagyunk növeljük, duplázzuk meg a hozzávalókat
No comments:
Post a Comment