Omlós, porhanyos hús, zöldkörettel, igen finom.
Marinád
Kb 3o dkg sertésszűz
1 ek szójaszósz , én sötét szójaszószt használtam
1 teáskanál gyömbér
1 ek kínai rizsecet vagy rizsbor
1 ek napraforgó olaj
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál víz
2 ek Hoisin-szósz
1 ek kínai rizsecet vagy rizsbor
1 ek cukor
fél teáskanál szezámolaj nálam napraforgóolaj
2 szál újhagyma zöldje
Éles késsel hártyázzuk le a szűzpecsenyét, majd szeleteljük fel vékony szeletekre, amit aztán felcsikozunk.
Mélyebb tálkában állitsuk össze a pácot, a reszelt gyömbért, a rizsecetet , a kemenyitőt, olajat a vizet és keverjük jól össze. A felcsikozott húst keverjük bele és egy éjszakára tegyük a hütőbe.
Másnap wokba vagy/serpenyőbe magas hőfokon melegítsünk 2 ek olajat, adjuk hozzá a a bepácolt húscsikokat , és süssük, amíg kifehéredik (kb. 3 perc). Szedjük ki egy tányérra, és tegyük félre.
Most ugyanebbe a serpenyőbe tegyük a szósz hozzávalóit kivéve a szezámolajat és az újhagymát és forraljuk fel. Tegyük bele a bepácolt húscsikokat és süssük állandó kevergetés közben 5 percig. Legvégül tegyük hozzá a szezámolajat és jól melegitsük vele át.
Tálaljuk zöldséggel,vágott újhagymával.
Én szezámolaj helyett napraforgó olajat használtam.
No comments:
Post a Comment