Wednesday, May 22, 2019
ZELLERKRÉMLEVES, TEJSZINNEL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL
Amikor napok óta esik az eső és még ráadásul hűvös is van, ilyenkor jó igazán egy tányér finom, zamatos átmelegitős leves. A következő recept kevés hozzávalóból igen hamar elkészül és igazán nagyon finom.
Ami szükséges hozzá
1 nagyobb zellergumó
1 póréhagyma fele ( mindegy melyik )
húslé esetleg leveskocka
só, bors izlés szerint
tejszin
A zellergumót megtisztitom a héjától és felkockázom, a póréhagymát jól megmosom és összevágom és kb 1 liter vizben megfőzöm. Előtte beizesitem sóval, borssal, és vagy hozzáteszek kevés húsalaplét vagy belemorzsolok egy húsleveskockát. Ha puhára főtt a zöldség botmixerrel pépesitem, tejszinnel dúsitom, simára keverem, átmelegitem és már tálalhatom is. Jó étvágyat.
Labels:
levesek,
Zellerkrémleves
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment