Wednesday, May 22, 2019

ZELLERKRÉMLEVES, TEJSZINNEL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL


Amikor napok óta esik az eső és még ráadásul  hűvös is van,  ilyenkor jó igazán egy tányér finom, zamatos átmelegitős leves. A következő recept  kevés hozzávalóból  igen hamar elkészül  és igazán  nagyon finom.

Ami szükséges hozzá
1 nagyobb zellergumó
1 póréhagyma fele ( mindegy melyik )
húslé esetleg leveskocka
só, bors izlés szerint
tejszin


A zellergumót megtisztitom a héjától és felkockázom, a póréhagymát jól megmosom és összevágom és kb 1 liter vizben megfőzöm. Előtte beizesitem sóval, borssal, és vagy hozzáteszek kevés húsalaplét vagy belemorzsolok egy húsleveskockát. Ha puhára főtt a zöldség botmixerrel pépesitem, tejszinnel dúsitom, simára keverem, átmelegitem és már tálalhatom is. Jó étvágyat.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...