Az izletes leveshez szükséges:
25 dkg spenót
1 fej vöröshagyma
kb. fél liter alaplé
1 dl. habtejszin
só, bors, szerecsendió őrőlt izlés szerint
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
kis marék fenyőmag megpiritva
Az alapanyagokat készítsük elő, a spenótot mossuk jól meg, a hagymát kockázzuk fel.
Az olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, aztán adjuk hozzá a lisztet is és ezzel is forgassuk át, mig egy kis szint nem kap.
Öntsük fel az alaplével, jól keverjük össze, A megtisztított spenótleveleket adjuk hozzá majd kb. 15 percig főzzük fedő alatt, Ezután botmixerrel alaposan turmixoljuk össze. Füsszerezzük meg, egyet rottyantunk rajta és kész is Keverjük bele a tejszínt és tálaljuk a megpiritott fenyómaggal.
No comments:
Post a Comment