Tuesday, June 2, 2020

SPENÓTLEVES PIRITOTT FENYŐMAGGAL



Friss spenótból készitettem ezt a levest, ami igen finom és hamar elfogy. .A friss spenótnak ha nincs túl hosszú és kemény levélnyele, akkor  megmosás után a szár lecsippentése nélkül  fözöm, hiszen később botmixerrel úgyis pépesitjük. Egy kis rost meg sose árt. A burgonyát kihagyom belóle a friss spenót ize, igy jobban érződik és a leves pedig  megfelelő sürüségű.



Az izletes leveshez szükséges:

25 dkg spenót
1 fej vöröshagyma
kb. fél liter alaplé
1 dl. habtejszin
só, bors, szerecsendió őrőlt  izlés szerint
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
kis marék fenyőmag  megpiritva




Az alapanyagokat készítsük elő, a spenótot mossuk jól meg, a hagymát kockázzuk fel.
Az olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, aztán adjuk hozzá a lisztet is és ezzel is forgassuk át, mig egy kis szint nem kap.
Öntsük fel az alaplével, jól keverjük össze, A megtisztított spenótleveleket adjuk hozzá majd kb. 15 percig főzzük fedő alatt, Ezután botmixerrel alaposan turmixoljuk össze. Füsszerezzük meg, egyet rottyantunk rajta és kész is Keverjük bele a tejszínt és tálaljuk a megpiritott fenyómaggal.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...