Hozzávalók:1 kg. burgonya
1 vöröshagyma
olaj
3 babérlevél
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál füstölt őrölt paprika
1 evőkanál almaecet
só ízlés szerint
1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
2 dl. tejföl
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, megmosom és karikára vágom. A vöröshagymát megtiszttitom és nagyon apróra összevágom. Olajon megpárolom és ha aranybarna ráteszem a füstölt paprikát és lehúzom a tűzről. A karikára vágott burgonyát a párolt paprikás hagymára teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Belehelyezem a babérleveleket, és ízlés szerint sózzon, és fedővel letakarva, puhára főzőm.
Ha a krumpli megpuhult ízesítem almaecettel, ha kevés az egy evőkanál ecet tehetünk még bele, ízlésünknek megfelelően. Ha soknak találjuk az 1 évkönyv. ecetet pici cukorral kiegyenlíthetjük a savasságot.
A 2 dl. tejfölhöz egy púpozott evőkanál étkezési keményítőt adunk és csomómentesre elkeverjük, majd a megfőtt krumplira öntjük , elkeverjük és átforraljuk.
Sült kolbásszal tálaltam
No comments:
Post a Comment