Sunday, April 18, 2021

BURGONYAFŐZELÉK MÁSKÉNT



 A "megáll benne a kanál "sürüségű  krumplifőzelék helyett, könnyű, pikáns, ízletes főzeléket  is készíthetünk. A hagyományosnál  csak pár hozzávalóval több szükséges hozzá, és eredmény pikáns és fűszeres lesz. Munkánkat pedig megkönnyíti, hogy a zsíros, lisztes rántást lecseréljük étkezési keményítőre. Így nemcsak könnyedebb lesz az ételünk, hanem egy edény elővételét, elmosását is megspórolhatjuk


lucullusi.blogspot.com

Hozzávalók:1 kg. burgonya

1 vöröshagyma

olaj

3 babérlevél

1 teáskanál majoránna

1 teáskanál füstölt őrölt paprika

1 evőkanál almaecet

só ízlés szerint

1 púpozott evőkanál étkezési keményítő

2 dl. tejföl



Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, megmosom és karikára vágom.  A vöröshagymát megtiszttitom és nagyon apróra összevágom. Olajon megpárolom és ha aranybarna ráteszem a füstölt paprikát és lehúzom a tűzről. A karikára vágott burgonyát a párolt paprikás hagymára teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Belehelyezem a babérleveleket,  és ízlés szerint sózzon, és fedővel letakarva, puhára főzőm.

Ha a krumpli megpuhult ízesítem almaecettel, ha kevés az egy evőkanál ecet tehetünk még bele, ízlésünknek megfelelően. Ha soknak találjuk az 1 évkönyv. ecetet pici cukorral kiegyenlíthetjük a savasságot.

A  2 dl. tejfölhöz egy púpozott evőkanál étkezési keményítőt adunk és csomómentesre elkeverjük, majd a megfőtt krumplira öntjük , elkeverjük és átforraljuk.

Sült kolbásszal tálaltam

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...