Tavasz van, bár az idő még igen hideg. A húsvéti asztalra, többek között medvehagymás tojássaláta került.
A tavasz ajándéka ez a nagyon jóízű zöld levél, ami a fokhagyma és a hagyma ízét egyaránt kínálja.
A fokhagyma íze nem kihívó, nem tolakodó benne.
Aszalt paradicsomos, pirított gyökérkenyérre kentük, friss ropogós piros retekkel ettük, és örültünk a tavaszi ízeknek.
Recept:
2 személy részére
4 db. keményre főzött tojás
kisebb csokor medvehagyma
fél evőkanál vaj ( aki nem fogyózik tehet bele sokkal többet is)
2 evőkanál sűrű tejföl
mustár, só, bors ízlés szerint
A tojásokat megfőzzük és megszabadítjuk a héjától. Tálkában egy villával összetörjük. A medvehegyhagymát jól megmossuk és nem túl apróra felvágjuk és a tálkában lévő tojásra tesszük. A tejföllel, borssal
ízesítjük, majd ízlés szerint megsózzuk. Pirított kenyérrel tálaljuk
No comments:
Post a Comment