Monday, April 5, 2021

MEDVEHAGYMÁS TOJÁSSÁLATA



 Tavasz van, bár az idő még igen hideg. A húsvéti asztalra, többek között medvehagymás tojássaláta  került.








 A tavasz ajándéka ez a nagyon jóízű zöld levél, ami a fokhagyma és a hagyma ízét egyaránt kínálja.

 A fokhagyma íze nem kihívó, nem tolakodó benne. 








Aszalt paradicsomos, pirított gyökérkenyérre kentük, friss ropogós piros retekkel ettük, és örültünk a tavaszi ízeknek.







Recept:
2 személy részére
4  db. keményre főzött tojás
kisebb csokor medvehagyma
fél evőkanál vaj ( aki nem fogyózik tehet bele sokkal többet is)
2 evőkanál sűrű tejföl
mustár, só, bors ízlés szerint

A tojásokat megfőzzük és megszabadítjuk a héjától.  Tálkában egy villával összetörjük.  A medvehegyhagymát jól megmossuk és nem túl apróra felvágjuk és a tálkában lévő tojásra tesszük. A tejföllel,  borssal

ízesítjük, majd ízlés szerint megsózzuk. Pirított kenyérrel tálaljuk



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...