Meleg van, és igyekszem a legkevesebb időt eltölteni a konyhában.
Pár kiló szilvát kaptam, aminek a nagy része üvegekben már a spájzban landolt, de volt ami a szállításnál kissé megsérült, megpuhult, így avval is kezdeni kellett valamit.
A szilvát ( kb. bő fél kiló ) mosás és kimagozás után edénybe tettem, rá öntöttem egy kávéskanál barna cukrot, fahéjat és őrölt szegfűborsot. A gyümölcsöt felmelegítettem addig amit a cukor és a fűszerek jól elolvadtak és a gyümölcs leve gyöngyözni nem kezdett. Ez pár perc volt csupán.
Poharakba raktam és kihűlés után a sütőbe tettem.
Felhasználáskor tehetünk rá bármilyen krémet, felvert tejszínhabot, joghurtot stb.
Mi nem variáltunk a fűszeres, és jól lehűtött gyümölcsöt lehűlés után jóízűen elfogyasztottuk
No comments:
Post a Comment