A cukkinit nem lehet megunni, mert sokféleképpen felhasználható.
A következő recept az egyik kedvenc nyári levesünk.
Hozzávalók:
2 kisebb salátacukkini
1 vöröshagyma
1 duci fokhagymagerezd
só, bors
alaplemezen vag húsleveskocka
olaj
kb. 1 dl tejszín
4 db tojás keményre főzve
1 csokor kapor
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük és besózzuk. Közben lábosban kevés olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, amíg aranybarna nem lesz.
Ha kész kinyomjuk a cukkíniből a vizet, rátesszük a párolt hagymára és feleresztjük kb. egy - másfél l. alaplével vagy vízzel,. Víz esetén egy leveskockát tehetünk bele a teltebb z eléréséhez.
Őrölt bors mehet bele ízlés szerint és ha nem lenne esetleg elég sós, tegyünk bele azt is, ízlésünk szerint.
A fokhagymát finom reszelőn lereszeljük és a leveshez adjuk.
Pár percig főzzük, utána bot mixerrel simára dolgozzuk. A kapor levelét apróra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. Visszatesszük a tűzhelyre egyet forralunk rajta és már kész is.
Tejszínnel ízesítjük és a menetközben megfőtt és a héjától megtisztított tojást cikkekre vágva a levesbe helyezzük és jó étvággyal elfogyasztjuk.
No comments:
Post a Comment