Monday, August 1, 2022

KAPROS CUKKINILEVES, FŐTT TOJÁSSAL

 A cukkinit nem lehet megunni, mert sokféleképpen felhasználható.

A következő recept az egyik kedvenc nyári levesünk.


Hozzávalók:

2 kisebb salátacukkini

1 vöröshagyma

1 duci fokhagymagerezd

só, bors

alaplemezen vag húsleveskocka 

olaj

kb. 1 dl tejszín

4 db tojás keményre főzve

1 csokor kapor


A  cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük és besózzuk. Közben lábosban  kevés olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, amíg aranybarna nem lesz.





Ha kész kinyomjuk a cukkíniből  a vizet,  rátesszük a párolt hagymára és feleresztjük kb. egy - másfél l. alaplével vagy vízzel,. Víz esetén egy  leveskockát tehetünk bele a  teltebb z eléréséhez.

Őrölt bors mehet bele ízlés szerint és ha nem lenne esetleg elég sós, tegyünk bele  azt is, ízlésünk szerint.

A fokhagymát finom reszelőn lereszeljük és a leveshez adjuk.

Pár percig főzzük, utána bot mixerrel simára dolgozzuk. A kapor levelét  apróra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. Visszatesszük a tűzhelyre egyet forralunk rajta és  már kész is.

Tejszínnel ízesítjük és a menetközben megfőtt és a héjától megtisztított tojást  cikkekre vágva a levesbe helyezzük és jó étvággyal elfogyasztjuk.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...