Ez egy nagyon egyszerű és finom sütemény. Régebbi almák jó felhasználására ,vagy azért mert szeretjük.
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
30 dkg kristálycukor ( én a felét használtam fel, de ez ízlésfüggő )
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
4 db alma
4 tojás
4 evőkanál étolaj
1. evőkanál jó minőségű kakaópor
2 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
Egy téglaforma sütőt olajozzunk ki és szórjuk be kevés liszttel.
Az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, fahéjjal átkeverjük. Ha szükséges adjunk hozzá cukrot,
Egy másik tálban a cukrot a tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az étolajat majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet majd a fahéjas almakockákat, és a baracklevárt. íÖsszekeverjük majd
tegyük a sütőformába és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
? tojás
ReplyDelete