Monday, January 21, 2013

RÁNTOTT CSIRKE, MÁSKÉPPEN

A rántott csirke nemcsak házánkban népszerü étel, hanem Texasban is. Van olyan étterem, ahol hetekkel előre helyet kell foglalni, hogy megkóstolhassák  az igazi texasi  rántott csirkét.


A receptet http://gotexas.about.com/od/texasrecipes/r/FriedCkn.htm  oldalrol vettem, és mivel hagymaporral nem rendelkeztem egy picit átvariáltam a receptet.


2 db csirkemellet szeletekre vágtam, leöntöttem kefirrel, amibe egy nagyobb gerezd fokhagymát átpréselve belenyomtam, egy vöröshagymát megtisztitottam, vastagra  felszeleteltem és a kefires húshoz adtam és letakarva betettem a hütőbe egy- két  órányi időre. Mikor kivettem lecsöpögtettem a kefirt róla, megsóztam és  finomra darált fekete borssal megszórtam.
2 tojás felvertem és habosra kavartam, a húsokat megforgattam benne, majd lisztben meghempergettem és forró olajban kisütöttem.A felesleges olajat papirral felitattam és balzsamecetes salátával tálaltam.
A rántott hús nagyon finom, porhanyos, omlós, izletes  lett.
Ahogy Austin Texasban készitik a rántott csirkét


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...