Hozzávalók:
5o dkg liszt
25 dkg vaj
2o
dkg cukor
2 tojassárga
1 kávéskanál sütőpor
½ dl
fehér bor vagy amennyit a tészta
megkiván
Elkészités:
Az anyagokat összegyúrjuk
majd vékonyra nyújtjuk. Egy szélén csipkézett szaggatóval
köröket szúrunk ki, majd a kiszúrt körtészta a felét, középen
is kiszúrjuk, vagy éles késsel kivágjuk.
Az egész köröket
megkenjük tojásfehérjével, közepére savanykás kemény lekvárt
teszünk, erre pedig a középen kiszúrt kör jön rá, ezt is
megkenjük tojásfehérjével és meghempergetjük vágott dióval a
tetejét
Olajozott , sütőpapiros tepsibe sütjük.
kb. 18o fokon úgy 20
percig.
Sokáig eláll.
No comments:
Post a Comment