Friday, March 15, 2013

SALÁTAFÖZELÉK


Hozzávalók:
1 nagy vagy két normál saláta, 3 db nagyobb burgonya, 3-4 gerezd fokhagyma, kevés olaj, só, tejföl, étkezési keményitő




A fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon vigyázva megpiritjuk. Rátesszük a megmosott csikokra vágott salátaleveleket, és a kockára vágott burgonyát és megsózzuk. Fedővel letakarjuk, időnként megkeverjük.
Amikor a burgonya megpuhult 2-3 deciliter tejfölben elkeverünk 2 kávéskanál étkezési keményitőt és csomómentesre keverjük, majd ráontjük a főzelékre. Újból megkeverjük, átforraljuk pici borssal izesitjük és tálaljuk.

A salátafözlékhez leginkább sült hús illik. Kellemes izü, hamar elkészithető családi kedvencünk.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...