Sunday, March 31, 2013

ITT A HÚSVÉT

Jó pár évvel ezelőtt egy kedves barátom tanitott meg arra, hogy lesz a húsvéti sonka még finomabb.Köszönet neki,.
A főtt  kötőzött sonkát edénybe teszem, és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Teszek bele egy  megmosott vöröshagymát, 3 egész fokhagymagerezdet, babérlevelet, szegfüszeget, szegfüborsot, és lassú tüzön elkezdtem főzni, 1o perc után a nagyon jól megmosott tojásokat is  a főzővizbe helyezem és tovább főzöm.


Ha a villa könnyen belemegy a sonkába, befejezem a főzést és a vizben hagyom kihülni. Ha kihült a tojásokkal együtt tálra helyezem.
A sonka igy zamatos, aromás lesz, nem száraz,  a tojások pedig átveszik a füstölt sonka izét.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...