Sunday, June 21, 2015

EPERLEKVÁR



2, 5 kg eper
60 dkg cukor
1 nagy citrom leve
dzsemfix a fentiekhez megfelelő mennyiségü gyümölcshöz



A befőttes üvegeket a mosogatógépben előzetesen elmostam, az epret megtisztitottam és lemostam.
A cukrot a dzsemfixxel összekeverem, majd egy nagyobb fazékban beteszem az epret,a ráöntöm a cukros mixet, és elkezdem fózni.


Kevergetés közben megvárom míg forrni kezd és a habja eltünik, közben  hozzáadom a citromlevet  jől elkeverem és forrón üvegekbe öntöm, lezárom majd  egy meleg takaróba helyezem azokat egy éjaszakára. 
Másnap kiveszem és felcimkézem az üvegeket, és megpróbálom olyan helyre dugni, hogy megérjenek egy kis időt, mert bizony az eperlekvár igen kapós minálunk.
    

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...