Furcsa név, és történet, a vargabéles nagyon finom, érdemes elkésziteni.
A cérnametéltet sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
A mazsolát vízben áztatjuk,és leszűrjük
A túrót, 15-20 dkg cukrot, a puha vaj felét, reszelt citromhéjat, vaniliát, és a tojások sárgáját jól kikeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Egy kisebb méretű tepsit alaposan kivajazunk,. Az egyenként meleg vajjal megkent réteslapokat, egymásra helyezzük a tepsi aljára, a túrót összekeverjük a cérnametélttel, a mazsolával , végül óvatosan
beleforgatjuk a tojáshabot is.
A masszát beleöntjük a tepsibe, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, rátesszük a megmaradt réteslapokat, melyeket laponként szintén megvajazzunk, és előmelegített sütőben kb. 40-50 percig megsütjük,
Porcukorral meghintve, savanykás lekvárral, vagy gyümölcsöntettel tálaljuk
No comments:
Post a Comment