Monday, June 1, 2015

VARGABÉLES ÉS A LEGENDÁJA


Furcsa név, és  történet,  a vargabéles nagyon finom, érdemes elkésziteni. 

Hozzávalók: 3-4 réteslap alulra, felülre , 20 dkg cérnametélt, 50 dkg túró, kb. 15 dkg cukor, 4 tojás, 1o dkg vaj, 1 citrom héja, 1 cs vaníliás cukor, vagy vanília kivonat, mazsola,  só.

A cérnametéltet sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
A mazsolát vízben áztatjuk,és leszűrjük
A túrót, 15-20 dkg cukrot, a puha vaj felét, reszelt citromhéjat, vaniliát, és a tojások sárgáját jól kikeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.


Egy kisebb méretű tepsit alaposan kivajazunk,. Az egyenként meleg vajjal megkent réteslapokat, egymásra helyezzük a tepsi aljára, a túrót összekeverjük a cérnametélttel, a mazsolával , végül óvatosan
beleforgatjuk a tojáshabot is.
A masszát beleöntjük a tepsibe, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, rátesszük a megmaradt réteslapokat, melyeket laponként  szintén megvajazzunk, és előmelegített sütőben  kb. 40-50 percig megsütjük,
Porcukorral meghintve, savanykás lekvárral, vagy gyümölcsöntettel tálaljuk

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...