Friday, October 16, 2015

CUKKINIS PALACSINTA vagy PALACSINTÁS CUKKINI, fokhagymás mártogatóssal




Hozzávalók:

2 kisebb cukkini kb. 30-40 dkg
15-20 dkg finomliszt
1 csipet só
2 tojás
2 dl tej
1-2 dl buborékos ásványvíz vagy szódavíz



A mártogatóshoz:
2 fej fokhagyma
1 doboz tejföl
1 camping tömlős sajt





A cukkinit lehámozzuk, lereszeljük, kissé besózzuk és állni hagyjuk.
A mártogatóshoz, a fokhagyma gerezdeket reszeljük le, majd keverjük el alaposan a tejfölben.
Keverjük hozzá a krémsajtot.
Fűszerezzük sóval.
Tálaláskor a tetejét szórjuk meg tetszés szerinti zöldfűszerrel.


Közben elkészitjük a palacsinta tésztát, amit most a szokásosnál kissé sürűbbre keverünk. Kissé pihentetjük.
Ezalatt az idő alatt a besózott cukkinit szürőn lecsöpögtetjük, majd egyenletesen elkeverjük a tésztába. Kevés vaj és olaj keverékében megsütjük. Még forrón megszőrjuk reszelt füstölt sajttal és félbehajtjük.
Forrón tálaljuk.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...