Wednesday, October 28, 2015

OMLÓS, RÁCSOS SZILVÁS SÜTI


A tésztához:

30 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojássárgája
1 evőkanál rum





Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg kimagozott szilva
5 dkg darált dió
5 dkg cukor
1 kiskanál őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja

A lisztet a cukorral keverjük össze. Morzsoljuk bele a vajat,  majd adjunk  hozzá a két tojássárgáját, valamint a rumot, és gyúrjuk össze.  Közepes kivajazott  tepsibe alulra tegyük a tészta háromnegyed részét,a maradék részét pedig félre tesszük.Tegyük rá a már összekevert  fahéjas, citromhéjas, diós szilvát , és teritsük szét  el a tésztán. A maradékból sodorjunk  csíkokat, és rácsozzuk  be a pite tetejét. Előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.

.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...