A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojássárgája
1 evőkanál rum
Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg kimagozott szilva
5 dkg darált dió
5 dkg cukor
1 kiskanál őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja
A lisztet a cukorral keverjük össze. Morzsoljuk bele a vajat, majd adjunk hozzá a két tojássárgáját, valamint a rumot, és gyúrjuk össze. Közepes kivajazott tepsibe alulra tegyük a tészta háromnegyed részét,a maradék részét pedig félre tesszük.Tegyük rá a már összekevert fahéjas, citromhéjas, diós szilvát , és teritsük szét el a tésztán. A maradékból sodorjunk csíkokat, és rácsozzuk be a pite tetejét. Előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
No comments:
Post a Comment