Még nyáron készitettem ezt a valóban könnyü, mutatós, finom süteményt, mely osztatlan sikeret aratott nálunk. Nem túl édes, remekül érződik benne az aranyló gyümölcs ize.
A friss sárgabarack helyett konzervből is előállitható.
Ami szükséges hozzá:
4 tojás
40 dkg liszt
1o dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
4 dl tejföl
2 dl étolaj
kb. 8o dkg sárgabarack
nád vagy barnacukor a szóráshoz
A barackokat jól megmossuk és pár percre forró vizbe tesszük, hogy a héját könnyen eltávolithassuk.
A tojásokat a cukorral és a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és az olajat és ezt is alaposan elkeverjük.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát és a kimagozott, felezett sárgabarackokat szépen elrendezzük a tésztán, majd a barackokat megszórjuk nád vagy barnacukorral, ami rásülve a gyümölcsre karamellizálja azt.
200 fokos előmelegített sütőben kb 30 perc sütés szükséges, amíg a tészta szép aranybarnára sül.
No comments:
Post a Comment