Hozzávalók:
20 dkg cukkini
só
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 tojás keményre főzve
10 dkg bármilyen kemény sajt, reszelve
2 levél medvehagyma összevágva
bors
A megmosott cukkinit apróra lereszelem, besózom és szürőbe teszem, hogy lecsepegjen a leve.
A hagymát és a fokhagymát megtisztitom,, finomra vágom és olajon üvegesre párolom.
A cukkinit kissé kinyomkodom és hozzákeverem a hagyma-fokhagyma keverékhez, és lassú tüzőn addig kevergetem, amig összes lé elpárolog belőle.
Kihűtöm, majd az apróra vágott tojásokat, a már lereszelt sajtot, sót és a borsót is beleteszem, majd medvehagymával megszórom és azt is elkeverem benne.
Sós kekszre vagy házi tönkölybúzás kenyérre kenve igen finom.
A hagymát és a fokhagymát megtisztitom,, finomra vágom és olajon üvegesre párolom.
A cukkinit kissé kinyomkodom és hozzákeverem a hagyma-fokhagyma keverékhez, és lassú tüzőn addig kevergetem, amig összes lé elpárolog belőle.
Kihűtöm, majd az apróra vágott tojásokat, a már lereszelt sajtot, sót és a borsót is beleteszem, majd medvehagymával megszórom és azt is elkeverem benne.
Sós kekszre vagy házi tönkölybúzás kenyérre kenve igen finom.
.
No comments:
Post a Comment