Thursday, March 24, 2016

SPENÓT TEKERCS

Friss spenótból készült ez a  könnyü és mutatós étel, amely önmagában vegetariánus ételként, a húsvéti asztalon pedig az izletes sonka kisérőjeként is szerepelhet.




    Hozzávalók:
    50 dkg friss spenót
    3 db tojás
    10 dkg liszt
    1 gerezd fokhagyma préselve
    ½ teáskanál só
    örölt bors
    olaj




  • A tekercs megtöltéséhez:


    kb. 5 dkg vaj
    1 db tojás keményre főzve
    10 dkg sajt finomra reszelve
    1 kávéskanál kék sajt//rokfort
    zöldhagymaszár, apróra vágva
    pár levél medvehagyma apróra vágva
    1/2 kápia paprika apróra vágva



Elkészités
A spenót levélnyelét csipjuk le, és több vizben jól mossuk meg. Pár percig kevés vizben főzzük meg és tegyük egy  szűrőbe, hogy jól lecsöpögjön Adjuk hozzá a 3 tojássárgáját, a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet a sót, a borsot. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd dolgozzuk el a spenótos keverékkel.

Egy nagyobb  tepsit béleljünk ki szilikonos lappal, kissé olajozzuk meg, majd öntsük rá a spenótos tésztát, és 180 °C fokra előmelegített sütőben süssük 12 percig.


Közben készitsük el a tölteléket , melyhez a tojást főzzünk keményre
A puha vajat keverjük ki a sajtokkal, aprítsunk bele a felkockázott kemény tojást, az összevágott zöldhagyma szárat, a medvehegymát, és a szintén felkockázott kápia paprikát. Jól keverjük össze.

A némileg kihűlt tésztalapot kenjük meg a sajtos krémmel és óvatosan tekerjük fel. A spenótos tekercset tegyük hűvös helyre, és hagyjuk megszilárdulni a tölteléket. Felszeletelve tálaljuk.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...