Friss spenótból készült ez a könnyü és mutatós étel, amely önmagában vegetariánus ételként, a húsvéti asztalon pedig az izletes sonka kisérőjeként is szerepelhet.
Hozzávalók:
50 dkg friss spenót
3 db tojás
10 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma préselve
½ teáskanál só
örölt bors
olaj
A tekercs megtöltéséhez:
kb. 5 dkg vaj
1 db tojás keményre főzve
10 dkg sajt finomra reszelve
1 kávéskanál kék sajt//rokfort
zöldhagymaszár, apróra vágva
pár levél medvehagyma apróra vágva
1/2 kápia paprika apróra vágva
só
Elkészités
A spenót levélnyelét csipjuk le, és több vizben jól mossuk meg. Pár percig kevés vizben főzzük meg és tegyük egy szűrőbe, hogy jól lecsöpögjön Adjuk hozzá a 3 tojássárgáját, a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet a sót, a borsot. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd dolgozzuk el a spenótos keverékkel.
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki szilikonos lappal, kissé olajozzuk meg, majd öntsük rá a spenótos tésztát, és 180 °C fokra előmelegített sütőben süssük 12 percig.
A puha vajat keverjük ki a sajtokkal, aprítsunk bele a felkockázott kemény tojást, az összevágott zöldhagyma szárat, a medvehegymát, és a szintén felkockázott kápia paprikát. Jól keverjük össze.
A némileg kihűlt tésztalapot kenjük meg a sajtos krémmel és óvatosan tekerjük fel. A spenótos tekercset tegyük hűvös helyre, és hagyjuk megszilárdulni a tölteléket. Felszeletelve tálaljuk.
No comments:
Post a Comment