Tuesday, November 21, 2017

GRÁNÁTALMA NYITÁSI TECHNIKA



Gyönyörű piros gránátalmák mosolyognak ránk az üzletekben. Ne idegenkedjünk megvenni ezt a csupamag gyümölcsöt. Eg yátlagos méretű gránátalmában közel 600 mag található, ezért nem mindegy hogyan
nyerjük ki a magjait, anélkül, hogy az egész konyhánkat összespiccelnék vele.
Megéri a vele való  munka, mert a a gránátalma jó forrása két alapvető vitaminnak: 100 grammjában 10,2 mg C-vitamint találunk,  ami 17 százaléka a napi ajánlott bevitelnek.

Ennél valamivel több K-vitamin található benne, pontosan 16 mcg, ami 20%-a a napi irányadó értéknek. A C-vitaminnak köszönhetően a gránátalma segíti az immunrendszer működését, gyorsítja a sebgyógyulást, hozzájárul az egészséges fogínyhez, a normális kollagén és elasztin termelődéshez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását is. A K-vitamin fontos az erős és egészséges csontok fenntartásához, valamint a megfelelő véralvadáshoz is



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...