Sunday, November 26, 2017

MEDITERRÁN SERTÉSKARAJ


Szerencsére ma már nem szezonális zöldségeket is lehet állandóan kapni, igy még a tél elején is hozzájuthatunk  a paradicsomhoz, bazsalikomhoz valamint az olajbogyóhoz bármelyik élelmiszerboltban.


Jó, hogy egy ilyen hideg, borús napon is, az elmúlt meleg nyár izeit felvonultató étel készthetünk, melynek elkészitése egyszerű , az ize pedig nagyon finom.

 


Hozzávalók:

8- 9 db sertéskaraj


bors

6 db nagyobb burgonya

3-4 paradicsom plusz megpuhult koktélparadicsomok

1 fej lilahagyma

pár szem olivabogyó

kb. 15 dkg sajt szeletelve

kakukkfű izlés szerint

3 ág bazsalikom

1 nagy gerezd fokhagyma

kevés olaj

liszt


Elkészítés: A karajt vékony szeletekre vágom, sózom-borsozom és félreteszem.
A burgonyát megtisztitom, felkarikázom és egy tűzálló tál aljára teszem, rászórom a félkarikára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, sóval borssal beizesitem. A félretett karajszeleteket lisztbe mártom és kevés olajon serpenyőben mindkét oldalukat kissé megsütöm. Az igy elősütőtt szeleteket a tálba a burgonya tetejére halmozom Tetejére teszem a felvágott paradicsomot , az olivabogyót meghintem sóval, kakukkfűvel.
Lapra vágott sajttal és bazsalikommal fedem be, meglocsolom olajjal és alufóliával befedve már mehetnek is be a sütőbe, nagyjából 170 fokra kb. 45 percre, hogy omlósra süljenek
4o perc környékén , ha már a hús jól átpuhult, levéve az alufóliát aranylóra sütöm.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...