Tuesday, January 16, 2018

KUCSMAGOMBÁS MARHAPÖRKÖLT

Kevés marhahús kerül az asztalunkra, ha sor kerül erre, ebben a receptben nem lehet csalódni.
Izletes, finom, aminek az alapja a friss jó minőségű marhahús.



5o dkg marhalapocka vagy lábszár

2 evőkanál olaj

1 db nagy vöröshagyma

1 evőkanál pirospaprika

1 db paradicsom

1 db zöldpaprika ( nálam kápiapaprika )

1 marék szárított erdei kucsmagomba

1 ág kakukkfű

1/2 kk. köménymag

1 gerezd fokhagyma apritva



A húst vágjuk nagyobb kockára, a gombát mély tálkába tesszük és forró vizzel leöntjük, úgy, hogy ellepje a forró viz.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, megszórjuk a pirospaprikával majd egyszerre hozzáadjuk a kockára vágott húst. Addig kevergetjük, hogy a hús minden oldala átsüljön, illetve kifehéredjen. Megsózzuk, pici vizet öntünk rá, hozzáadjuk a paradicsomot és zöldpaprikát és vizből kivett gombát és a füszereket. Fedő alatt kb. 50 percig puhára pároljuk, de ez az idő a hús minőségétől függ.
Az elfőtt nedvességet a gomba levével folyamatosan pótolhatjuk. Amikor a hús megpuhul, a hús szafja teljesen besűrősödik. Én tésztával és savanyúsággal tálaltam.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...