Izletes, finom, aminek az alapja a friss jó minőségű marhahús.
5o dkg marhalapocka vagy lábszár
2 evőkanál olaj
1 db nagy vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika ( nálam kápiapaprika )
1 marék szárított erdei kucsmagomba
1 ág kakukkfű
1/2 kk. köménymag
1 gerezd fokhagyma apritva
A húst vágjuk nagyobb kockára, a gombát mély tálkába tesszük és forró vizzel leöntjük, úgy, hogy ellepje a forró viz.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, megszórjuk a pirospaprikával majd egyszerre hozzáadjuk a kockára vágott húst. Addig kevergetjük, hogy a hús minden oldala átsüljön, illetve kifehéredjen. Megsózzuk, pici vizet öntünk rá, hozzáadjuk a paradicsomot és zöldpaprikát és vizből kivett gombát és a füszereket. Fedő alatt kb. 50 percig puhára pároljuk, de ez az idő a hús minőségétől függ.
Az elfőtt nedvességet a gomba levével folyamatosan pótolhatjuk. Amikor a hús megpuhul, a hús szafja teljesen besűrősödik. Én tésztával és savanyúsággal tálaltam.
No comments:
Post a Comment