BORDÁS KEL, BOK CHOY, PAC CHOY ez mind egy zöldség. Itt már irtam róla.
Most egy finom ételt készitettem belőle. A bordás kelt a Vásárcsarnokban a Fővám téren szereztem be.
Hozzávalók: 1 csirkemell ( bőr nélkül )
1 csomag bordás kel
1 sárgarépa reszelve
1 kápia paprika kockázva
1 csomag újhagyma szára
1 gerezd fokhagyma
só, bors izlés szerint
A csirkemellet vékony csikokra vágom. A zöldségeket megmosom. A bordás kel leveleit félbe vágom.
A sárgarépát és a fokhagymát lereszelem, a paprikát felkockázom, az újhagyma zöld szárát kb.két centis darabokra vágom...
Kevés olajon kissé megpárolom és sóval borssal izesitem a csirkehúst. Amikor a hús már jól kifehéredett hozzáteszem az összeapritott zöldségeket és ha szükséges még sózom. Kevergetve csak addig párolom még, mig a hús elkészül, igy a zöldéség roppanós marad.
No comments:
Post a Comment