Tuesday, October 15, 2019

CSIRKEMELL BORDÁS KEL ( BOK CHOY ) ÁGYON



BORDÁS KEL, BOK CHOY, PAC CHOY ez mind egy zöldség. Itt már irtam róla.
Most egy finom ételt készitettem belőle. A bordás kelt a Vásárcsarnokban a Fővám téren szereztem be.


Hozzávalók: 1 csirkemell ( bőr nélkül )
1 csomag bordás kel
1 sárgarépa reszelve
1 kápia paprika kockázva
1 csomag újhagyma szára
1 gerezd fokhagyma
só, bors izlés szerint



A csirkemellet vékony csikokra vágom. A zöldségeket megmosom.  A bordás kel leveleit  félbe vágom.
A sárgarépát és a fokhagymát  lereszelem, a paprikát felkockázom, az újhagyma zöld szárát  kb.két centis darabokra vágom...
Kevés olajon kissé megpárolom  és sóval borssal  izesitem a csirkehúst. Amikor a hús már jól  kifehéredett hozzáteszem az összeapritott zöldségeket és ha szükséges még sózom. Kevergetve csak  addig párolom még, mig a hús elkészül, igy a zöldéség roppanós marad.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...