HOZZÁVALÓK
1 db sütőtök, ha kicsi, vagy fél sütőtök kb 1- 1/5 kg
1 fej hagyma vagy fél szál póréhagyma
kb.5 dkg vaj
szerecsendió
örölt bors
szerecsendió
örölt bors
1 kk kurkuma ( turmeric )
citromlé izlés szerint
1 dl tejszín
1 dl tejszín
A sütőtököt kisebb darabokra vágom és sütőpapirral bélelt tepsiben, atanybarnára sütöm. Ez azért szükséges, mert igy az ize jobban karamellizálodik, karakteresebb lesz a sütéstől.
Amig a tök sül, a hagymát apróra vágom és a vajon megpárolom, A hagymás keverékre ráteszem a héjától megtisztitott tököt, felöntöm zöldség vagy húsalaplével és pépesitem. Belekeverem a kurkumát és a szerecsendiót, sózom, borsozom és a tök édességének ellensúlyozására izlés szerinit citromlével izesitem. Legútoljára beleteszem a tejszint forralok egyet rajta és tálalható. Piritott tökmag, olivaolaj valamint különböző magvak jöhetnek rá. A burgonya nem vélentlenül nem szerepel a hozzávalókban, én a krémlevesekbe nem haszálok burgonyát, a sürősségét a hozzádaott alaplé mennyiségével állitom be.
No comments:
Post a Comment