Tuesday, October 8, 2019

ROPPANÓS CSALAMÁDÉ TÉLIREKedvencünk a csalamádé, mert sokféle finomság van benne. Én hagymát, kisebb saláta uborkákat, sárga paprikát, kápia paprikát, csőves erős paprikát, fejeskáposztát zöldparadicsomot választottam hozzá.
Lehet még beletenni sárgarépát, kis chilipaprikát,  kis zölddinnyét,bébi cukkinit stb
A legnagyobb munka a zöldségek felvágása, de ebben a gép zöldségszeletelője tud segitséget adni.
Roppanóságát a borkén adja, melyet élelmiszerüzletekben lehet kapni és amit én az eredeti receptben szereplő szalicil kiváltasa miatt választottam.


Hozzávalók

1.5 kg káposzta
1.5 kg paprika
1 kg uborka
0.5 kg vöröshagyma
2 dl ecet (10 %-os)
7 dkg só
40 dkg cukor
1 kávéskanál borkén
1 kávéskanál citromsav
3 db babérlevél
1 ek fekete bors (szemes)
elkészítés
A megtisztított zölsdégeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk eltenni télire, vegyünk színes paprikákat: pirosat, sárgát.

A felaprított hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra. Az egészet állni hagyjuk kb. 4-6 órát, ezelatt levet ereszt.


Végül az előre előkészített üvegeket jól  megtöltjük az összeért zöldségekkel, felöntjük a levével, és lezárjuk. Ebből az adagból kb. 6 db 8 decis üveg tölthető meg.
Forrás Kozak Brigitta

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...